Maine Coon Cattery Confidante
De Cattery

De Cattery bestaat op het moment uit 3 poesjes en 2 katers. Bij “onze jongens” en “onze meiden” stellen ze zich zelf even voor.

Al onze katten worden zowel DNA, Fiv Felv en vanaf 1 jaar Echo Hart en nieren getest. Dit is om het risico op ziektes zoveel mogelijk uit te sluiten.
Tevens is dit geen boterbriefje, hoe verantwoord we ook fokken, gezondheid is niet iets vanzelfsprekend.

De kittens worden volgens schema ontwormd (week 3, 5, 7 & 11). Worden met 9 en 12 weken geënt en voor ze met 13 weken mogen vertrekken worden ze preventief ontvlooid. Ook krijgen ze een chip en we zorgen dat er voor vertrek een gezondheidsverklaring van de dierenarts klaar ligt. Natuurlijk krijgen ze een mooie stamboom mee. Evenals een verkoopcontract (hierin word ook castratieplicht opgenomen) een uitgebreid kittenpakket en een mapje met kopieën van de testen van de ouders. Bij vertrek hebben ze allen hun eigen koffertje met spullen en hebben ze heel veel liefde gehad, wat we ook verwachten bij de nieuwe baasjes!

De meeste kittens worden geplaatst als ”liefhebbers kat”, echter zijn er soms ook kittens beschikbaar voor de fok. Samen en in overleg kan worden bekeken of het kitten daadwerkelijk geschikt is. Alleen de beste kittens die daarnaast ook nog eens wat toevoegen aan de genenpool en het ras, mogen de fok in.

Ook vind ik het belangrijk op 1 lijn te liggen en ik verkoop ook alleen kittens voor de fok aan een erkende cattery.

Kittens die naar het buitenland verhuizen krijgen nog een Rabiës enting en afhankelijk van het land waarnaar het kitten zal verhuizen, eventueel nog een andere vaccinatie en/of andere invoermaatregelen. Zij verhuizen uiteraard enkele weken later i.v.m. incubatietijd tussen de vaccinaties door, dit zal per land verschillend zijn.

Voor het definitief bespreken van een kitten vragen wij een aanbetaling a €250,-. Dit geschied pas na of tijdens een kennismaking. Dit geeft zowel de koper als de cattery zekerheid. Hiervan krijgt u uiteraard bewijs mee. Mocht de koper om welke reden dan ook de kitten annuleren zal het betaalde bedrag niet worden geretourneerd. Wordt de reservering om rede van het kitten (denk aan ziekte) geannuleerd, krijgt u de aanbetaling wel terug. Ook behouden wij ten aller tijde het recht een reservering, om een voor ons gegronde reden, te annuleren. Uiteraard krijgt u ook dan de aanbetaling terug.

De kittens mogen kraambezoek krijgen vanaf een leeftijd van minimaal 6 weken. Dit omdat ze extra kwetsbaar zijn voor infecties door een nog niet volledig ontwikkeld immuunsysteem. Wij verwachten dat u op deze dag geen andere katten/ cattery heeft bezocht. Kittenbezoek is altijd welkom op afspraak.